Paraatiin pukeudutaan partioasuun, joka on seuraavanlainen (tässä vielä kuvina: Merkkien kiinnitysohjeet_sudarit seikkailijat ja tarpojat ja lisäksi linkki Suomen Partiolaisten sivuille)

sudenpennut: tummansininen collegepaita, tummat suorat housut tai tumma hame, hameen kanssa mustat sukkahousut, päässä väiski ja kaulassa partiohuivi, partiovyö

seikkailijat, tarpojat, samoajat ja vaeltajat: tummansininen (uudensininen) partiopaita, tummat suorat housut tai tummansininen hame ja mustat sukkahousut, mustat kengät, partiovyö, päässä baretti ja kaulassa partiohuivi (huivissa vasemmassa reunassa oranssi kanttinauha). Pillinarujen värit ovat seuraavat: tarpojalla violetti, samoajalla vihreä ja vaeltajalla ruskea. Seikkailijoilla ei ole pillinarua.

PJ:n valtakirjan omaavat johtajat: tummansininen (uudensininen) partiopaita, tummat suorat housut tai tummansininen hame ja mustat sukkahousut, mustat kengät, partiovyö, päässä johtajan suikka ja kaulassa partiohuivi oranssilla kanttinauhalla. Partiojohtajan pillinaru on valkoinen, ja huivi kiinnitetty Gilwell-punoksella eli PJ:n nahkaisella soljella.

aikuiset, joilla ei ole PJ:n valtakirjaa: samat vaatteet kuin PJ:llä lukuunottamatta päähinettä ja pillinarua; aikuisen päähine on baretti ja pillinarun väri sininen.